De vijf vijanden van je bikini (en hoe ze te bestrijden)

Eindelijk zomer, eindelijk lekker lui aan het zwembad liggen in je nieuwe bikini. Maar terwijl jij van een cocktail geniet, krijgt je badpak het zwaar te verduren. Maak kennis met de vijf vijanden van je bikini, en ga ze te lijf met deze tips!

1. Vijand nummer 1 van je nieuwe bikini is chloor. Chloor houdt het water dan wel proper, jouw bikini houdt er niet van omdat zijn stof erdoor wordt aangetast. Denk er dus aan om je bikini na het zwemmen ALTIJD uit te spoelen met helder water.

2. Niets zo zalig als na het zwemmen de vieze chloorgeur uit je haren te wassen met lekker veel geurende shampoo. Maar jouw bikini is minder zot van shampoo, want die bevat bestanddelen die de stof van je badpak aantasten. Dus: was je haren pas thuis, of spoel nadien na met helder water.

3. Slimme meiden smeren zich goed in voor ze gaan zonnen. Maar zonnecrème kan wel plekken achterlaten op je badgoed. Smeer je daarom een half uurtje op voorhand in, zodat de crème goed kan intrekken voor je je badkostuum aandoet. Of smeer voorzichtig!

4. Na het zwemmen wil je je bikini zo snel mogelijk droog, en dan is het verleidelijk om hem in de volle zon te leggen. Slecht plan, want de zon zal het rekbare elastaan in je badgoed aantasten. Ook de droogkast is uit den boze. Leg je badpak of bikini in de schaduw, want badkledij droogt sowieso snel. Leg je badpak ook plat, zodat het niet kan uitrekken.

5. Glijbanen, buizen en betonnen randen. Zij doen jouw bikini verslijten door hun ruwe randen! Kies dus niet voor je splinternieuwe bikini om mee met je kroost naar Center Parcs te gaan, of leg een handdoek onder jou!

Deel dit artikel
< >