Draag ik de juiste beha? Part III: de beugel

Borsten die vrolijk op en neer wippen bij elke stap? Rode striemen op je huid? Een beha die omhoog kruipt? Veel vrouwen dragen de foute behamaat. En dat is jammer, want een goede beha geeft de juiste steun én hij is een zegen voor je figuur. Draag jij de perfecte beha? Ontdek het hier! Vandaag: De beugel.

De beugel is bij wijze van spreken het bedje waarin je borst rust. Maar de beugels bepalen ook mee de grootte van een cup. Hoe breder de beugel, hoe groter de cup. Om een beha goed te laten zitten, is het dus belangrijk dat de beugel mooi rond de borst past. Maar hoe weet je of dat het geval is? Ga voor de spiegel staan en kijk!

A. Het middenstuk van je beha (daar waar meestal het strikje zit :)) staat wat van je borstkas af. En/of, aan de kant van je oksel rust je beugel op je borst. Je beugels zijn duidelijk te smal! Je hebt een grotere cupmaat nodig, want beugels die op je borst rusten zijn 1. onaangenaam. 2. absoluut niet gezond voor je borstweefsel 3. door de te smalle beugels past niet de hele borst in de cup. Daardoor krijg je een extra vetrolletje onder je oksel. Geef toe, daar zitten we niet op te wachten :)

B. Je beha fronst. De stof sluit niet mooi aan rond de borst. Je beugel is te breed, en je cup dus te groot! Daardoor zal je beha je boezem niet goed ondersteunen.

C. De stof van je beha sluit mooi aan rond je borst. Het tussenstuk van je beha rust op je borstbeen en de beugel steunt voorbij de borst. Jouw beugel is perfect! Bank vooruit en een kus van de juffrouw ;)

Veel vrouwen hebben een haat/liefde-verhouding met de beugels van hun beha. De beugels zorgen voor steun, maar ze kunnen al eens irriteren. Vooral zwaardere vrouwen of vrouwen die veel zitten, klagen al eens over ongemakken. Veel merken spelen daarop in: bij veel beha's zijn de beugels mooi in dikke stof ingewerkt, waardoor ze niet meer zo duwen op de borstkas. Maar als ook dat geen verlichting brengt, kan je je steeds beredderen met een beha zonder beugels. Al geeft die wel iets minder steun, zeker in ruimere cupmaten.

Er zijn ook fantastische sportbeha's zonder beugels op de markt. Het Duitse merk Anita is daar een krak in (zie foto).

Zitten je bandjes goed? Lees het hier

En het rugpand? Ontdek het hier

 

 

Deel dit artikel
< >