Draag ik de juiste beha? Part II: de bandjes

Borsten die vrolijk op en neer wippen bij elke stap? Rode striemen op je huid? Een beha die omhoog kruipt? Veel vrouwen dragen de foute behamaat. En dat is jammer, want een goede beha geeft de juiste steun én hij is een zegen voor je figuur. Draag jij de perfecte beha? Ontdek het hier! Vandaag: De bandjes.

Veel mensen denken dat de bandjes van een beha voor veel steun zorgen. Maar dat is niet helemaal waar. De bandjes zorgen voor 20 procent van de steun, het rugpand voor 80 procent.

Toch zijn de bandjes een belangrijk onderdeel van de beha. Eerst en vooral omdat die 20 procent toch ook niet niks is. Maar ook omdat bandjes die perfect aangespannen zijn, ervoor gaan zorgen dat je beha mooi zit.

Maar hoe weet je of je bandjes perfect aangespannen zijn? Ga voor de spiegel staan en kijk:

A. Je kan amper een vinger tussen je bandje en je schouder steken, en je bandjes laten een rode afdruk op je huid achter. Jij bent wellicht iemand die gelooft dat je je boezem kan liften door je bandjes heel strak aan te trekken... Maar niets is minder waar. Door je bandjes zo strak te zetten, zal je rugpand de neiging hebben om omhoog te kruipen. Dada, 80 procent steun! :)

B. Als je rechtstaat kan je met gemak je hand laten verdwijnen tussen je bandjes en je schouders. En als je zit, moet je regelmatig een bandje opvissen uit je mouw. Dat is 1. niet zo'n elegant zicht tijdens een vergadering met collega's :) 2. je vergooit zomaar 20 procent steun, en de cup van je beha zal niet mooi aansluiten.

C. Je bandjes zijn perfect als ze aansluiten zonder te knellen. En ook als je zit, blijven ze mooi op hun plaats zitten. Om je bandjes perfect te laten zitten, moet je ze regelmatig aanspannen. Check daarom regelmatig 's ochtends of je bh nog mooi aansluit. Want vergeet niet: goed zittende lingerie is de basis van elke outfit!

Sommige vrouwen hebben wat last van afhangende schouders, waardoor hun bandjes altijd afzakken. Heb je daar ook last van? Weet dan dat er beha's bestaan, waarbij de bandjes meer centraal op de rug staan. Daardoor kunnen ze niet zo snel afzakken. Het Franse merk Empreinte (zie foto) is daarin gespecialiseerd, bij al hun beha's staan de bandjes meer centraal op de rug!

Morgen: de beugels

Zit je bh goed op je rug? Lees het hier!

Deel dit artikel
< >